"NEIZBEŽNO ĆE POSTATI RUSKA META": Moskva reagovala na najnoviji potez Varšave, pala teška upozorenja! Nije naivno
Sergej Rjabkov, Foto: Profimedia

rusija

"NEIZBEŽNO ĆE POSTATI RUSKA META": Moskva reagovala na najnoviji potez Varšave, pala teška upozorenja! Nije naivno

On je upozorio da zajedničke nuklearne misije zemalja NATO-a u blizini ruske granice predstavljaju pretnju ruskoj bezbednosti

Objavljeno:

"Nuklearna postrojenja NATO-a, ako budu trajno raspoređena u Poljskoj, biće vojna meta za Rusiju", rekao je za TASS zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

On je upozorio da zajedničke nuklearne misije zemalja NATO-a u blizini ruske granice predstavljaju pretnju ruskoj bezbednosti.

„O stalnom razmeštanju govore usijane glave u Varšavi“, rekao je Rjabkov. „Zato svi oni političari koji razgovaraju o takvoj opciji u Poljskoj i van nje treba da shvate: bilo kakvi koraci u tom pravcu neće doprineti bezbednosti Poljske i relevantni objekti će neizbežno biti meta. I oni će biti u prvom planu u našoj vojsci.“

Prema rečima visokog ruskog diplomate, razgovori oko raspoređivanja nuklearnih objekata NATO-a u Poljskoj su „priča koja se odvija“. On je naglasio da Moskva pomno prati kako „razni organi izvršne vlasti Poljske „razmišljaju o ovoj temi u svom domaćem diskursu“.

U intervjuu za list Fakt u nedelju, Duda je rekao da je Poljska spremna da rasporedi nuklearne bojeve glave u okviru NATO-ovog programa Nuklear Šaring. Prema rečima poljskog predsednika, on je više puta razgovarao o ovom pitanju sa američkim partnerima.

Bonus video:

08:23

OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA KADA JE RUSIJA IZBAČENA IZ SAVETA EVROPE! Marinković tvrdi: Sada se krše sva pravila

(Espreso/Kurir/TASS/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.